Layout: current: getMobLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:0, Did:0, useCase: 4

Aleksejs Golijanins. Foto: Margarita Vigule
15

Daugavpils trāpa no stūra, grauj un kļūst par vicelīderi, Golijanins apvainojas un dezertē

"TonyBet" Virslīgā turpina uguņot mazbudžeta klubs "Daugavpils", kas savā laukumā jau pirmajā puslaikā guva trīs vārtus un ar 4:0 sagrāva "Metta", no otrās vietas nostumjot Baltijas bagātāko sporta klubu "Riga". Ar diviem vārtiem izcēlās Jevgenijs Miņins, kurš trāpīja gan pendeli, gan arī…stūra sitienu.
Austrijas hokejisti. Foto: IIHF
15

Austrija pamatlaika pēdējā sekundē šokē Somiju

Pasaules hokeja čempionātā sensāciju sarūpējusi Austrijas valstsvienība, kas atspēlēja divu vārtu deficītu un 0,2 sekundes līdz pamatlaika beigām pārspēja Somiju (3:2).
Rodrigo Ābolam - liela slodze uz pleciem un līdera nasta. Foto: Matt Zambonin/IIHF
6

Statistika: Ābolam dalīti labākais +/- rādītājs PČ, Latvija - līdere soda minūtēs

Latvijas izlases hokejistiem priekšā divas dienas atpūtai pirms nākamās spēles pasaules hokeja čempionātā Čehijā, Ostravā. Grupu turnīra izspēle sasniegusi savu viduspunktu, tāpēc piedāvājam ielūkoties spēlētāju un komandu paveiktajā statistikas ailēs, vērtējot gan individuālos, gan komandu rādītājus.
5

Ankipāns: "Jānovēl veiksme treneriem savākt komandu uz nākamo spēli"

Pēc Latvijas hokeja izlases spēles pasaules čempionātā pret Vācijas valstsvienību portāls Sportacentrs.com piedāvās interneta tiešraidi "Pēcgarša", kurā kopā ar bijušajiem izlases spēlētājiem un treneriem atskatāmies uz aizvadīto maču, piedāvājot pirmos viedokļus un svaigas emocijas, kā arī atbildot uz skatītāju jautājumiem.
Markuss Komuls. Foto: LHF
5

Komuls: "Pēc šādas spēles nav baigā prieka par vārtiem"

26 gadus vecais debitants Markuss Komuls trešdien guva savus pirmos vārtus pasaules čempionātā, taču Latvijas izlasei tie bija vienīgie sakāvē pret Vāciju – 1:8. Aizsargs atzina, ka prieka tādēļ nav, un norādīja, ka nepieciešams uzlabot komunikāciju laukumā.
Harijs Vītoliņš. Foto: LHF
12

Vītoliņš: "Protams, ir sāpīgi zaudēt ar lielu rezultātu, bet tas ir tikai zaudējums"

Latvijas izlase pasaules čempionātu sāka ar trīs uzvarām un septiņiem punktiem, bet šovakar piedzīvots smags zaudējums – 1:8 pret Vāciju, kas ir konkurente par vietu ceturtdaļfinālā. Galvenais treneris Harijs Vītoliņš atzina – lai kāds būtu rezultāts, vācieši viennozīmīgi bijuši pārāki.
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
17

Daugaviņš: "Tagad parādīsies, vai mums ir raksturs. Jāmāk piecelties"

Smagu zaudējumu piedzīvojusi Latvijas valstsvienība, kas pasaules čempionāta ceturtajā spēlē ar 1:8 piekāpās tiešajai konkurentei Vācijai. Komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš pēc zaudējuma akcentēja, ka lielām neveiksmēm cauri gājuši visi un ka jāmāk piecelties.

Jānis Gailītis. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
22

Bundeslīgas klubs kā savu nākamo galveno treneri nolūkojis Gailīti

Vācijas basketbola Bundeslīgas komanda Veisenfelses MBC pēc šķiršanās no bosniešu speciālista Predrags Kruniča savu iespējamo nākamo galveno treneri nolūkojusi Latvijā, metot acis uz "VEF Rīga" vadoni Jāni Gailīti, liecina portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija.
Mārtiņš Dzierkals un Markuss Komuls. Foto: Guntis Lazdāns/LHF
43

Hokejisti izgāžas vācu eksāmenā, ieskābējot Komula pirmo vārtu prieku

Pasaules hokeja čempionāta ceturtā spēle Latvijas hokeja līdzjutējiem un portāla Sportacentrs.com lietotājiem nāca ar smagu vilšanos. Latvijas izlase pilnībā izgāza spēli pret tiešajiem konkurentiem uz vietu ceturtdaļfinālā, kapitulējot Vācijai ar 1:8. Bēdīgo sniegumu laukumā atspoguļoja ari pieticīgas atzīmes portāla apmeklētāju balsojumā.
Latviešu līdzjūtējs 2024. gada 15. maijā Ostravā. Foto: Lukasz Sobala/imago/Scanpix
7

Lielākā uzvara 22 gados un latviešu karātavu humors: Vācijas preses reakcija

Cik pamanīts dzimtenē ir Vācijas hokejistu panākums? Politikā pirmā ziņa trešdienas vakarā bija atentāts pret Slovākijas premjerministru, savukārt sporta tēmās ripas un nūjas meistarus varēja sameklēt otrajā vietā aiz futbola valstsvienības kandidātiem.
"Grobiņas" futbolisti un līdzjutēji. Foto: Liepājniekiem.lv
7

Tukumnieki uzbrūk biežāk, taču "Grobiņa" gūst pirmo uzvaru izbraukumā

Latvijas futbola Virslīgā pirmoreiz izbraukumā uzvarējusi "Grobiņas" komanda, šodien reabilitējoties "Tukumam 2000"/"Telms" par klupienu (0:2) savstarpējā cīņā pirmajā aplī.
Aci pret aci: Markuss Jūhansons pret Ņikitu Bojarkinu. Foto: Darko Vojinovic/AP/Scanpix
3

Glābēju Bojarkinu pārspēj abi Jūhansoni, kazahs trāpa lielgabala šāviņu

Ceturto uzvaru četrās spēlēs pasaules meistarsacīkstēs izcīnījusi Zviedrijas valstsvienība, Ostravā ar 3:1 pārspējot Kazahstānu.
Toni Kross. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix
2

EČ saimniece Vācija paziņo kandidātus: trīs pasaules čempioni, bez Hummelsa un Gnabrī

Vācijas futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans šodien oficiāli paziņojis 27 kandidātu sarakstu pēc mēneša gaidāmajam Eiropas čempionāta finālturnīram, kas notiks tieši Vācijā. Galīgajā sastāvā nedrīkstēs iekļaut vairāk par 26 spēlētājiem.
Kristers Zoriks. Foto: Petkim Spor

Zorikam 14+6, komandai sakāve ceturtdaļfinālā pret "Fenerbahçe"

Turcijas Superlīgas ceturtdaļfinālā Latvijas valstsvienības basketbolista Kristera Zorika pārstāvētā Izmiras "Petkim Spor" Stambulā kapitulēja (72:102) "Fenerbahçe" priekšā.
Foto: Rallycross.lv

19.maijā Biržos startēs Latvijas – Lietuvas rallijkrosa čempionāta 2.posms

Jau trešo gadu pēc kārtas Jēkabpils novada Biržos uz gaidītāko pasākumu autotrasē “Baroni” pulcēsies rallijkrosa braucēji un autosporta entuziasti no visas Baltijas, kur 19. maijā norisināsies Latvijas - Lietuvas Rallijkrosa čempionāta 2. posms.
Olivers Bulgačs. Foto: Artūrs Stiebriņš / CEV

Latvijas dueti Itālijā un Ķīnā neiekļūst "Futures" turnīru pamatsacensībās

LETA. Latvijas duets Olivers Bulgačs un Markuss Graudiņš ceturtdien nepārvarēja pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) Červijas "Futures" turnīra kvalifikāciju, bet Bruno Bulgačs/Sandris Bērziņš neiekļuva pamatturnīrā tāda paša ranga sacensībās Ķīnas pilsētā Uhaņā.
Pauls Jonass. Foto: MXGP

Francijas motokrosa posmā startēs Pauls Jonass, Kārlis Alberts Reišulis un Markuss Ozoliņš

Brīvdienās, 18. un 19. maijā Francijā, “St Jean d`Angely”mototrasē, turpināsies cīņas Pasaules čempionāta septītajā, Eiropas čempionāta EMX250 ceturtajā un EMX125 piektajā posmā motokrosā.
No kreisās: Aleksejs Ivaškins un Artjoms Rekuņenko. Foto no sportistu privātā arhīva.

Rekuņenko un Ivaškinam panākumi prestižajā "Spartan race" šķēršļu skrējienā

Ar panākumiem, izcīnot uzvaras un citas godalgas vecuma grupās, no Lielbritānijā notikušā prestižā “Spartan race” šķēršļu skrējiena atgriezušies Latvijas vadošie šī sporta veida pārstāvji Artjoms Rekuņenko un Aleksejs Ivaškins.

Latvijas esporta treneris oficiāli pievienojies slavenajai "fnatic" komandai

Latvijas esporta treneris Miks Siliņš oficiāli pievienojies "fnatic" organizācijai kā "Counter Strike 2" komandas trenera palīgs, pavēstījusi "fnatic".
Edersons un Peps Gvardiola. Foto: AP/Scanpix
1

"Manchester City" pamatvārtsargs Edersons izlaidīs Premjerlīgas titulspēli un kausa finālu

LETA--AP. Anglijas čempionvienības un pašreizējās līderes "Manchester City" pamatvārtsargs Edersons izlaidīs sezonas izšķirošās spēles - svētdienas pēdējo kārtu Premjerlīgā, kurā izšķirsies titula liktenis, un arī 25. maijā paredzēto kausa finālu pret "Manchester United".
Džereds Gofs. Foto: AFP/Scanpix

Lauvu saspēles vadītājs tiek pie trešās lielākās algas NFL

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Detroitas "Lions", kas aizvadītajā sezonā pirmo reizi kopš 1991. gada sezonas uzvarēja play-off spēli, atalgojusi savu saspēles vadītāju Džeredu Gofu ar līgumu, kas padarījis spēlētāju par trešo visaugstāk atmaksāto amerikāņu futbolistu.
Foto: Red Bull Content Pool

Izmaiņas Latvijas rallija čempionāta 2024. gada sezonas kalendārā

Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) 2024. gada sezonas kalendārā notikušas izmaiņas – ņemot vērā, ka atcelta Igaunijā plānoto sacensību ''Võru Rally'' norise, LAF Rallija Komisija veica izmaiņas LRČ kalendārā – saglabājot apmaiņas posmu Igaunijā, LRČ sezonas trešo posmu paredzot vienlaicīgi ar ''Delfi Rally Estonia''.
"Liepājas" līdzjutējs Guntis Tīde. Foto Ģirts Gertsons
1

Liepājas bundzinieks Gunča saņem sezonas kvēlākā līdzjutēja atzinību

Basketbola cāļus skaita pavasarī, tādēļ Latvijas basketbola savienība (LBS) dažādās nominācijās izceļ cilvēkus, kas dažādās lomās piedalās basketbola spēlēs. Šosezon par sezonas #6 spēlētāju jeb kvēlāko līdzjutēju atzīts BK "Liepāja" ritma uzdevējs tribīnēs Guntis Tīde.
RK "Miesnieki". Foto: RK "Miesnieki".

Atkal 100 punktu spēle – "Livonia/Garkalne" otrā komanda zaudē pieredzējušiem "Miesniekiem"

Vakar Upesciemā Latvijas čempionātā regbijā-15 vīriešiem RK “Livonia” otrā komanda “Garkalne/Livonia” ar pamatā jauniešiem sastāvā ar 0:102 atzina RK “Miesnieki” pārākumu.
Uldis Šauers. Foto no personīgā arhīva.
1

Latvijas Slidošanas asociācija prezidenta pilnvaras uztic Šaueram

Trešdien, 15. maijā, norisinājās "Latvijas Slidošanas asociācijas" biedru sapulce, kurā uz nākamajiem četriem gadiem par tās prezidentu ievēlēts uzņēmējs un bijušais daiļslidotājs Uldis Šauers. Viceprezidenta pienākumus pildīs sporta jomas speciālists un uzņēmējs Aivars Zeltiņš.
Junioru izlases treneris Kaspars Semjonovs (no kreisās) ar Kārli Krampi, Artjomu Koroļovu un Valtu Volkolakovu

Koroļovam un Krampem Eiropas MMA čempionātā junioriem - sudrabi

Latvijas MMA jaunie sportisti Artjoms Koroļovs (Sev Arch) un Kārlis Krampe (Berserk MMA) Slovākijā notiekošajā Eiropas čempionāta finālā šodien piekāpās saviem pretiniekiem un ieguva sudraba medaļas.
Edvards Gruzītis. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs
1

Olimpiskajā atlasē Gruzītis 19. pozīcijā pēc boulderinga disciplīnas

LETA. Latvijas sportists Edvards Gruzītis ceturtdien Šanhajā uzrādīja 19. rezultātu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu atlases sacensībās sporta kāpšanā kvalifikācijas kārtā boulderinga disciplīnā.
Dženifera Rieksta. Foto: FIBA

Dženifera Rieksta kļūs par trešo Latvijas basketbola pārstāvi Ziemeļdakotā

Dženifera Rieksta (188cm, 13.07.2005, Saldus/Rīga/Centrs) no 2024. gada rudens mācīsies un spēlēs Nacionālās junioru studentu sporta asociācijas (NJCAA) komandā "Williston State College Tetons". Koledža atrodas Ziemeļdakotas pavalstī, apmēram 100 kilometrus no Kanādas robežas.
Foto: www.lamsf.lv

Grobiņā divu dienu garumā norisināsies Latvijas čempionāts mototriālā

25. un 26. maijā Grobiņā, “Viking Trial” triāla trasē, startēs Latvijas čempionāta, Latvijas Amatieru čempionāta, Latvijas Junioru čempionāta un Latvijas Bērnu čempionāta otrais un trešais posms mototriālā.
Žedī Stīvensons. Foto: FK Tukums 2000
7

Top-5 komandas "Tukums" un "Daugavpils" uzņems Virslīgas spēles

"Tonybet" futbola Virslīgā šodien tiks aizvadītas divas atlikušās 13. kārtas spēles. Pulksten 18:00 TV4 ēterā būs vērojams kā tukumnieki centīsies nostiprināties tabulas pirmajā pieciniekā ar cīņu pret debitantiem no "Grobiņas". Savukārt paralēlajā mačā pārsteidzošā "Daugavpils" sacentīsies ar mettiešiem.
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Latvijas volejbolistēm Eiropas Sudraba līgas spēles ar Islandi un Ungāriju

Šodien no rīta uz Islandi devās Latvijas sieviešu volejbola izlase, lai rīt, 17. maijā, aizvadītu spēli ar Islandi, bet dienu vēlāk – ar Ungāriju.
MSĢ komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.

Ar veiksmīgu otro puslaiku Latvijas kausa pusfinālu handbolā sasniedz MSĢ

Latvijas vīriešu kausa izcīņas pusfinālā iekļuvuši Murjāņu sporta ģimnāzijas handbolisti, kuri vakar kvalifikācijas 2. kārtā pārspēja “ASK Zemessardze/LSPA” komandu ar 31:25. Sestdien murjāniešiem paredzēta pusfināla cīņa Ludzā pret “SK Latgols”.
Edvīns Skrūders. Foto: Jastrzębski Węgiel

Skrūders atstāj Čempionu līgas finālistes rindas

LETA. Latvijas volejbolists Edvīns Skrūders neturpinās spēlēt Polijas čempionvienībā un Čempionu līgas finālistē Jastšembes Zdrujas "Jastrzebski Wegiel".
Miks Indrašis (pa labi). Foto: HockeyAllsvenskan
12

Indrašis priecīgs palikt klubā un oficiāli dodas uz SHL

Zviedrijas otrās spēcīgākās līgas Allsvenskan uzvarētāja Jēvles "Brynäs" oficiāli apstiprinājusi sadarbības turpināšanu ar Latvijas izlases hokejistu Miku Indraši, kurš tādējādi pārstāvēs Latvijas hokeja leģionu Zviedrijas spēcīgākajā līgā (SHL).
Laura Meldere. Foto: Reyer Venezia

Laurai Melderei un Venēcijas "Reyer" 1-0 Itālijas finālā

Lauras Melderes pārstāvētais Venēcijas klubs "Reyer" trešdien, 15. maijā, savā laukumā uzvarēja "Famila Schio" basketbolistes ar 77:65, Itālijas čempionāta finālsērijā līdz trīs uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.
Foto: No Garija Rožkalna privātā arhīva

Dario Rožkalns ''ADAC MiniGP'' čempionātā Čehijā izcīna piekto vietu

Čehijā “Cheb” trasē, aizvadīts “ADAC Mini Bike cup” otrais posms. Šajās starptautiskajās sacensībās pirmo reizi piedalījās deviņus gadus vecais Dario Rožkalns (“IK Auseklis”), kurš savā klasē ieguva piekto vietu.
Adelīna Kārkliņa (otrajā vietā)
Foto: Nico van Dartel

Kārkliņa izcīna trešo vietu UCI BMX Challange pasaules čempionātā

Vēlā piektdienas vakarā ASV pilsētā Rokhilā notiekošajā UCI BMX Challange pasaules čempionātā pirmo godalgu Latvijai izcīnīja BMX kluba “Valmiera” sportiste Adelīna Kārkliņa, kura guva trešo vietu meiteņu G16 vecuma grupā. Sacensības negaisa dēļ tika pārtrauktas pēc priekšbraucieniem, rezultātus nosakot pēc trīs braucieniem.
Juris Vītols. Foto: Andris Grīnbergs
17

Zeļļi meklēs uzvaras formulas atšifrējumu, cenšoties atgriezt intrigu finālsērijā

Latvijas basketbola līgas (LBL) zelta sērijas trešajā spēlē desmitkārtējā čempionvienība "VEF Rīga" šovakar pulksten 20:00 uzņems debitantus "Rīgas Zeļļus". Spēles tiešraide būs vērojama LTV7.
Luka Dončičs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Dončičs ar "triple-double" pietuvo "Mavericks" konferences finālam

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) vienas uzvaras attālumā no konferences fināla sasniegšanas nonākusi Dalasas "Mavericks" vienība, kas ar 104:92 pieveica Oklahomsitijas "Thunder". Tādējādi Džeisona Kida vadītie teksasieši sērijā panākuši rezultātu 3-2.
Šeints Pinto. Foto: IIHF
8

ASV lūkos atgriezties ceturtdaļfināla zonā, somi – atvēsināt austriešus

Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā notiekošajā pasaules hokeja čempionātā Latvijas izlasei ir brīvdiena, taču savu pārākumu pret turnīra nomināli otrā astotnieka komandām lūkos apliecināt medaļu kārotājas Somija, Zviedrija, Kanāda un ASV.
Kolorādo "Avalanche" hokejistu prieks un Tailers Segīns (Nr. 91). Foto: Jerome Miron/USA Today Sports/Scanpix

Kolorādo uzbrukumam otrā elpa un izvairīšanās no izstāšanās

Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla sērijā pēc divām tukšajām spēlēm atvēries Kolorādo "Avalanche" uzbrukums, 2022. gada turnīra uzvarētājai šorīt Dalasā izrādoties pārākai (5:3) pār "Stars".
Foto: Māris Stiprais

''Cross Country'' trešais posms startēs Stendes mototrasē

25. maijā Stendē, “Stendes” mototrasē, norisināsies Latvijas čempionāta un kausa trešais posms ''Cross Country'', kā arī Latvijas kauss klubu komandu ieskaitē.
Evans Moblijs un Džiesons Teitums. Foto: USA Sports Today/Scanpix
30

"Celtics" bez Porziņģa uzvar "Cavs" un trešo gadu pēc kārtas iekļūst Austrumu finālā

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) otro izslēgšanas turnīra kārtu pārvarējusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics". Austrumu pusfināla sērijas piektajā spēlē "Celtics" ar 113:98 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Sēriju Bostona noslēdza ar pārliecinošu uzvaru (4-1). Porziņģis šajā sērijā uz parketa nedevās savainojuma dēļ.
"Celta Vigo" vārtu guvēji Villots Svedberjs (Nr. 19) un Ugo Alvaress (Nr. 33). Foto: Miguel Riopa/AFP/Scanpix
2

Grīzmanam hat-trick ašāk nekā pusstundā, "Celta" dzēš Bilbao izredzes tikt ČL

Spānijas "La Liga" futbola līgas 36. kārtā spoža spēle padevās Madrides "Atlético" sneiperim Antuānam Grīzmanam, savukārt šosezon Karaļa kausu izcīnījusī Bilbao "Athletic" zaudēja pēdējās iespējas nākamsezon piedalīties pasaules spēcīgākajās klubu sacensībās.
Roberts Stumbris. Foto: Heroes Den Bosch

Stumbrim un Rolandam Freimanim apjomīgi double-double pusfinālos

Savu klubu panākumus pusfinālu kaujās šovakar sekmēja latviešu basketbolisti Roberts Stumbris un Rolands Freimanis.
Turīnas "Juventus" futbolisti un līdzjutēji Romas Olimpiskajā stadionā pēc triumfa 2024. gada Itālijas kausa izcīņā. Foto: Gregorio Borgia/AP/Scanpix
3

"Juventus" 15. triumfs Itālijas kausā, "Atalanta" neizraujas no finālu likstām

15. reizi turnīra vēsturē Itālijas kausa izcīņā triumfējusi Turīnas "Juventus", šovakar finālspēlē Romā ar 1:0 pieveicot Bergamo "Atalanta".
Kārlis Lizanders. Foto: WSC

Neija un Lizanders gūst vērtīgu pieredzi Eiropas čempionāta posmā Nīderlandē

Nīderlandē, Herdes mototrasē, norisinājās Eiropas čempionāta otrais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija (“Motosports Racing Team/Auseklis”) un Kārlis Lizanders (“Saldus motoklubs”). Kārlis Neija šajā posmā ieguva 22. vietu, bet Kārlis Lizanders - 23. vietu.
Aleksandrs Zverevs nokrīt uz Romas māla. Foto: AFP/Scanpix

Zverevs nobrāž rokas un pārliecinoši tiek Romas "ATP 1000" pusfinālā

Itālijas galvaspilsētā Romā risinās "ATP Masters 1000" māla turnīrs. Ceturtdien tika noskaidrotie pirmie divi pusfināla dalībnieki - tālāk tika čīlietis Alehandro Tabilo un vācietis Aleksandrs Zverevs.
Kouls Pālmers. Foto: AFP/Scanpix
3

"Chelsea" pakāpjas uz Eirokausu zonu, "Manchester United" pārspēj Ņūkāslu

Anglijas Premjerlīgā futbolā aizvadītas arī abas atlikušās pārceltās spēles. Londonas "Chelsea" ar 2:1 uzvarēja Braitonā, bet "Manchester United" mājās ar 3:2 apspēlēja Ņūkāslas "United".
Šveices valstsvienības hokejisti pēc vārtu guvuma pret Lielbritāniju. Foto: IIHF

Šveice parāda muskuļus pirmajā trešdaļā, pārējās ļauj uzspēlēt arī britiem

Pasaules hokeja meistarsacīkstēs bez zaudējumiem turpina spēlēt Šveices valstsvienība, kura Prāgā, "kā ieplānots", apliecināja pārākumu pār Lielbritānijas valstsvienību – 3:0.
Lukāšs Cingels un Tomāšs Tatars. Foto: IIHF
1

Cingelam divi vārti, Tataram 1+2, Slovākija atstāj Poliju sausā

Uz otro vietu pasaules hokeja čempionāta B apakšgrupā pakāpusies Slovākijas valstsvienība, kas Ostravā ar rezultātu 4:0 pārspēja pastarīti Poliju, pamatus panākumam ieliekot pirmajā trešdaļā.

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar futbola aģentu Patriku Ancānu

"Pa pāris kausiem" viesos šoreiz futbola aģents - Patriks Ancāns. Par aģenta darbu, jaunajiem futbolistiem, akadēmijām, Āfrikas pieredzi un citām tēmām.
Sabīne Musajeva un Artūrs Reinholds. Foto: Aksels Ambergs.

Latvijas galda tenisisti olimpisko spēļu atlases pirmajā dienā piedzīvo zaudējumus

LETA. Latvijas sportisti trešdien Sarajevā 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu atlases sacensībās galda tenisā piedzīvoja zaudējumus pirmās dienas spēlēs.
Tečers Demko. Foto: USA Today Sports/Scanpix
9

Vankūveras "Canucks" pamatvārtsarga Demko gatavība strauji uzlabojusies

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa otrajā kārtā turpina cīnīties uzbrucēja Teodora Bļugera un vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas nākamo spēli pret Edmontonas "Oilers" piektdienas rītā aizvadīs savā laukumā. Sērijā rezultāts pagaidām ir 2-2.

Video: Pavērsieniem bagātā spēlē "Valmiera" uzvar "Audu"

"TonyBet'' futbola Virslīgas 13. kārtas spēlē "Valmiera" ar 2:1 uzvarēja "Audu". Komandas kopā izpildīja trīs viepadsmit metru soda sitienus. Pa vienam sitienam atvairīja katras komandas vārtsargs, bet valmieriešu sastāvā francūzis Klementē izmantoja doto iespēju. Jāuzsver, ka mājinieki divreiz trāpīja pa vārtu konstrukciju, bet uzvaras vārti ar sitienu otrajā stāvā arī francūzim Bambulā. Piedāvājam īsu spēles apskatu.
Gunta Vaičule. Foto:  Jānis Līgats.

Vaičule sezonas pirmajās sacensībās stadionā 200 metrus noskrien ātrāk par 24 sekundēm

LETA. Latvijas vieglatlēte Gunta Vaičule trešdien Grieķijā savās sezonas pirmajās sacensībās stadionā 200 metru sprintu veica ātrāk par 24 sekundēm.
Ojārs Siliņš triec grozā no augšas, Aigars Šķēle noskatās. Foto: Rafał Jakubowicz/Stal Ostrów Wielkopolski

Latviešiem vairāk nekā puse no Ostruvas Velkopolskas punktiem izšķirošā kaujā

Polijas meistarsacīkšu ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā latviešu basketbolisti uzņēmās Ostruvas Velkopolskas "Stal" vadošās lomas zaudējumā (81:83) pret Vroclavas "Śląsk".
Renārs Krastenbergs spēlē pret Vāciju. Foto: Matt Zambonin/IIHF
9

Krastenbergs: "Tagad jāatpūšas, pret Slovākiju neapšaubāmi spēlēsim labāk"

Pēc smagās sakāves pret Vāciju pasaules čempionāta spēlē (1:8) Latvijas izlases uzbrucējs Renārs Krastenbergs sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka šī bijusi melnā diena laukumā, taču tagad ir divas dienas starp spēlēm, un viņš pauda pārliecību, ka šajā laikā izdosies savākties un nedēļas nogalē nospēlēt jau krietni labāk.
Rodrigo Ābols. Foto: IIHF
5

Ābols: "Vienkārši nepildām to, ko esam sarunājuši"

LETA. Latvijas hokeja izlase trešdien mačā ar Vāciju nepildīja to, kas bija sarunāts, pēc smagā zaudējuma ar rezultātu 1:8 secināja valstsvienības uzbrucējs Rodrigo Ābols.
Foto: IIHF

Video: Pasaules čempionātā Latvijas hokejisti kapitulē vāciešiem

Čehijā turpinās pasaules čempionāts hokejā. Ceturtajā mačā Latvijas izlase zaudēja Vācijas valstsvienībai - 1:8. Mūsu izlases rindās vienīgo ripu iemeta Markuss Komuls.1. video: LTV7 (8 min)2. video: IIHF (3 min)
Dmitrijs Zelenkovs guva vārtus savā 24. dzimšanas dienā. Foto: Sanita Sparāne/RFS
3

Čempione un līdere RFS atspēlējas Jelgavā, uzvaras pendeli iesit Lipuščeks

Pirmo mājas spēli uz dabīgā seguma aizvadīja arī "Jelgava", kas Jāņa Lūša Zemgales Olimpiskā centra stadionā pirmajā puslaikā ar tiešo brīvsitienu pat izvirzījās vadībā, tomēr punktus čempionei un līderei RFS neatņēma (1:2) un piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas.
Vācijas izlases pirmais vārtu guvums. Foto: IIHF
170

Latvijas uzvaru sērija PČ pārtrūkst ar pamatīgu sagrāvi pret Vāciju

Pirmo zaudējumu 2024. gada pasaules čempionātā hokejā piedzīvojusi Latvijas izlase, kas ar 1:8 kapitulēja Vācijas valstvienībai, ciešot smagāko zaudējumu PČ kopš 2018. gada. Vienīgos vārtus latviešu labā guva aizsargs Markuss Komuls, kuram tas bija pirmais vārtu guvums izlases kreklā.
Čehi un dāņi cīnījās arī vārtu iekšienē. Foto: IIHF
3

Trīs vārti 41 sekundē, rezultatīvā izrādē mājinieki tomēr salauž dāņus

Pasaules hokeja čempionāta saimniece Čehija ielaida pirmā un vēlāk izlaida divu vārtu pārsvaru, tomēr nepaklupa un pret Dāniju ieguva maksimālos trīs punktus – 7:4.